Uploaded image for project: 'FreeNAS / TrueNAS'
  1. FreeNAS / TrueNAS
  2. NAS-101745

Fix array out of bound panic in oce(4) driver

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Done (View Workflow)
    • Priority: Low
    • Resolution: Complete
    • Affects Version/s: 11.2-U3, 11.2-U2.1, 11.2-U4
    • Fix Version/s: 11.2-U5
    • Component/s: OS
    • Labels:
      None

      JEditor

        Description

        I tired this on reddit and the forums but it didn't get much traction.  I was recommended on the forums to post it here.

        Have a Dell R510 12Bay
        - Bios updated to newest
        - 32 gb ECC
        - H310 flashed JBOD
        - 4 8tb WD red sata1 HGST SAS10 tb
        - Initially single internal cruzer USB3 16gb usb system drive (switched to samsung pro 850 ssd)
        - System set to BIOS
        - Install USB is a USB 2.0 made with Rufus DD
        - Tried DD on Linux just to check
        - Tried different USB ports

        Everything was fine from 11.1 all the way to U7. I upgraded to 11.2 U3 and the system starts to boot and in the middle just reboots. Tried to do a fresh install and the exact same thing happens on the install USB. Tried booting to UEFI and shows the drive but says there is "no boot device" (system limitation I believe)

        After switching to the Samsung pro and reinstalling 11.1 U7 everything again went fine. Updated to 11.2 U3 won't boot. Starts boot process and crashes and reboots. Fresh install, same. I was able to take a video of the crash and attached a photo of what it shows right before reboot. It looked liked it was rebooting right after USB check, that's about all I can decipher. I don't even know where to go with this.

        I also tried 11.2 U(2-4) with the same results.  All crash at the same place. I also attached what I think is the same place it crashes on the successful booting 11.1.  It appears to be around ugen2.2: (vendor 0x0424 product 0x2514, class 9/0, rev 2.00/0/00 addr 2) on usbus2. Which looks to be USB 0424 Standard Microsystems Corp. 2514 USB 2.0 Hub.  There are no other USB hubs in the server other than the built-in or the onces connected to the backplane/sas expander

          Attachments

            Attachments

              Issue Links

                Activity

                  People

                  Assignee:
                  mav Alexander Motin
                  Reporter:
                  TheTechHipster Matt Sirotzki
                  Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  3 Start watching this issue

                    Dates

                    Created:
                    Updated:
                    Resolved:

                      Summary Panel