Uploaded image for project: 'TrueNAS'
  1. TrueNAS
  2. NAS-107291

zpool "-p" arg is ignored; outputs incorrect data

    XMLWordPrintable

    Details

    • Impact:
      Low

      Description

      No debug file needed, trivial to verify on 12-BETA2.

      The command zpool status -pDv should output exact parsable values for scripting use ("-p"). But it produces the same non-parsable "human units" rounded values (B-K-M-G-T) as usual; the "-p" seems to be ignored by the command and has no effect on the output.

      This means scripts using zpool output would have to reparse the human output back to numeric form manually, as the -p option isn't working, and conflicts with man pages.

      It's totally an upstream OpenZFS bug, and I can believe not an ixSystems priority.

      That said, even if not suitable for an in house fix, can it be quickly confirmed (~ 10 seconds!) and then properly noted appropriately for openzfs by someone in house, so it might get attention sooner from elsewhere.

      Thanks!

        Attachments

          Attachments

            JEditor

              Issue Links

                Activity

                  People

                  Assignee:
                  releng Triage Team
                  Reporter:
                  Stilez Stilez y
                  Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  2 Start watching this issue

                    Dates

                    Created:
                    Updated:
                    Resolved: