Uploaded image for project: 'TrueNAS'
  1. TrueNAS
  2. NAS-108084

View Enclosure on Mini X+ does not recognize Special Vdev

    XMLWordPrintable

Details

    Description

      In TrueNAS 12.0-RELEASE, if I create a pool with a Metadata Vdev on my SSDs, the "View Enclosure" page still shows the SSDs as "Avalable", not part of a pool, and it refuses to report the error statistics. The Pool Status page nonetheless confirms that they are part of the pool. On the other hand, if I rebuild the pool and use the same SSDs for SLOG/L2ARC instead of Metadata, then all the drives appear as "Online" in View Enclosure. The attached screenshots are from the config with the SSDs used for Metadata. Thanks very much for your help!

      Attachments

        1. debug-maria-victoriae-20201024093910.txz
          397 kB
        2. Spinning mirror.png
          Spinning mirror.png
          183 kB
        3. Metadata vdev not recognized.png
          Metadata vdev not recognized.png
          187 kB
        4. View Enclosure.png
          View Enclosure.png
          170 kB
        5. Drive details.png
          Drive details.png
          107 kB
        6. Pool status.png
          Pool status.png
          74 kB

        Attachments

          JEditor

            Activity

              People

                damian Damian Szidiropulosz
                dyener Devren Yener
                Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                3 Start watching this issue

                Dates

                  Created:
                  Updated:
                  Resolved: