Uploaded image for project: 'FreeNAS / TrueNAS'
  1. FreeNAS / TrueNAS
  2. NAS-107302

Inappropriate message / incorrect handling, when an old config references datasets/vols that no longer exist.

    XMLWordPrintable

    Details

      JEditor

        Description

        This could be a generic problem, hence the vague title. Please retitle better.

        Situation:

        I went to set up an automated snapshot. My config for some reason included a past automated snap for a ZVOL, but the ZVOL no longer existed. The attached screenshot is what I got.

        UI issues:

        1. The UI states "Datasets" which is misdeading.  Suggests ZVOLs can't be a subject of an automated snap. Of course, they can be.
        2. If for whatever reason a target doesn't exist, there are many good ways to handle it (error message "Target does not exist", or silently delete from config being 2 of them). "Invalid dataset" when the target isn't even a dataset, and no hint what is "invalid" about it, is a very poor error message.

          Attachments

            Attachments

              Issue Links

                Activity

                  People

                  Assignee:
                  tim Tim Moore
                  Reporter:
                  Stilez Stilez y
                  Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  5 Start watching this issue

                    Dates

                    Created:
                    Updated:
                    Resolved:

                      Time Tracking

                      Estimated:
                      Original Estimate - Not Specified
                      Not Specified
                      Remaining:
                      Remaining Estimate - 0 minutes
                      0m
                      Logged:
                      Time Spent - 59 minutes
                      59m