Uploaded image for project: 'TrueNAS'
  1. TrueNAS
  2. NAS-108075

FreeNAS fails to create alert for failed power supply that IPMI does detect as failed

    XMLWordPrintable

    Details

    • Impact:
      High

      Description

      I have a FREENAS-CERTIFIED-2U-12 purchased from iXsystems.  It's running FreeNAS 11.3-U5 (current newest).

      I recently updated the IPMI firmware, and noticed by coincidence while in the IPMI web interface that it was reporting one of the power supplies as failed.

      (I created support Ticket ID: FVP-445-61031 and happily received a new PSU under warranty.)

      *This* bug is to say however that FreeNAS does not generate an alert for this failure, neither in the FreeNAS UI itself nor by email.  I generated a debug output and in IPMI/dump.txt the failure is noted, ex:

      PS1 Status       | C8h | ok  | 10.88 | Presence detected
      PS2 Status       | C9h | ok  | 10.87 | Presence detected, Failure detected

      PS1 Status       | 0x1        | discrete   | 0x0100| na        | na        | na        | na        | na        | na        
      PS2 Status       | 0x3        | discrete   | 0x0300| na        | na        | na        | na        | na        | na        

      But the detection at this low level does not make it up to the UI somehow.

      I am returning the defective unit to you, hopefully you can reproduce with it.

        Attachments

          Attachments

            JEditor

              Activity

                People

                Assignee:
                vladimirv Vladimir Vinogradenko
                Reporter:
                seanm Sean McBride
                Watchers:
                Bonnie Follweiler, Bug Clerk, Joe Maloney, Sean McBride, William Grzybowski
                Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                5 Start watching this issue

                  Dates

                  Created:
                  Updated:
                  Resolved: